5e Ronde van Antalya eindigt

De laatste etappe van de Ronde van Antalya, een uit meerdere fasen bestaande wielerwedstrijd die jaarlijks in Türkiye wordt gehouden, is op 11 februari van start gegaan.

In de eerste etappe van de race won Timothy Dupont van Team Tartelotto het traject van 137,7 kilometer in 2 uur 57 minuten en 28 seconden.

De 140,5 kilometer lange tweede etappe van de race werd gewonnen door de Sloveense wielrenner Matevz Govekar van het Bahrein-Victorious team in 3 uur en 28 minuten en 08 seconden. De 23-jarige wielrenner nam na de tweede etappe de leiding in het algemeen klassement.

De derde etappe van 133,4 kilometer werd gewonnen door Davide Piganzoli van Polti Kometa Team in 3 uur 33 minuten en 03 seconden. Met dit resultaat steeg Piganzoli naar de eerste plaats in het algemeen klassement.

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen van de derde etappe was de uitsluiting van Dupont, de winnaar van de etappe van de eerste dag. De Belgische atleet legde geen enkele verklaring af.

In de etappes vochten atleten niet alleen om te winnen voor hun teams, maar ook voor de individuele klasseleiders.

Elk individueel klassement heeft zijn eigen kleur trui en de atleten die succesvol zijn in het individueel klassement hebben het recht deze truien te dragen.

Het beoordelingssysteem omvat de magenta trui voor het algemeen klassement, de gele trui voor sprintpunten, de oranje trui voor koning van de bergen en de groene trui voor het klassement buiten Antalya.

Het eindklassement wordt na de laatste race bekend gemaakt.