Messi leidt Miami naar de eerste trofee

Lionel Messi scoorde een schreeuwer en won zijn eerste trofee in Noord-Amerika toen Inter Miami Nashville versloeg na strafschoppen (10-9) nadat de finale in 90 minuten op 1-1 eindigde.

De Argentijnse WK-winnaar had Miami in de 24e minuut op voorsprong gezet met een wonderbaarlijke treffer in de bovenhoek, maar Fafa Picault kwam in de tweede helft op gelijke hoogte voor Nashville.

Nadat Messi de paal raakte en Leonardo Campana een laatste tweede kans miste om de wedstrijd te winnen volgens de reguliere regels voor Miami, ging de wedstrijd naar een shoot-out die eindigde in een duel tussen de twee keepers en het schot van Elliot Panicco werd gered door Drake Callender uit Miami.

Messi en zijn teamgenoten haastten zich om feest te vieren met de Amerikaanse doelman, die laat in de wedstrijd enkele belangrijke reddingen had uitgevoerd om zijn team in leven te houden.

Miami was in het derde seizoen van zijn bestaan ​​het dieptepunt van de Major League Soccer toen Messi een maand geleden bij het team kwam, maar Messi heeft, samen met het Spaanse duo Sergio Busquets en Jordi Alba, het team dat het team leidt volledig getransformeerd na zeven ongeslagen wedstrijden. rennen naar de titel van de League Cup.

Mede-eigenaar David Beckham, die de club heeft opgericht, zei dat hij verbijsterd was over de manier waarop het voormalige Barcelona-trio zo snel verandering teweeg had gebracht.

“Het is net een film, je ziet deze spelers spelen en emotioneel gezien is alles aan hun spel prachtig”, zei hij.

Zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar Messi heeft nu tien doelpunten gescoord in zeven wedstrijden in het roze shirt van zijn nieuwe club en heeft op 23 augustus de kans om opnieuw een finale te bereiken als zijn team het in de halve finale van de US Open opneemt tegen Cincinnati Beker.