Man Utd neemt met winst afscheid van Bobby Charlton

Man Utd neemt met overwinning ‘groots afscheid’ van Bobby Charlton

Manchester United versloeg Sheffield United op 21 oktober met 2-1 op een emotioneel geladen avond toen de Premier League-gigant “groots afscheid” nam van clubgrootheid Bobby Charlton, die eerder op de dag overleed.

De familie van Charlton maakte bekend dat de Engelse WK-winnaar, die een schitterende carrière genoot bij United, op 86-jarige leeftijd ‘vreedzaam was overleden in de vroege uren van zaterdagochtend’.

Vanuit de hele voetbalwereld stroomden de eerbetuigingen binnen, waarbij voormalig United-speler en Engelse aanvoerder David Beckham Charlton prees als een ‘nationale held’.

Elders op 21 oktober versloeg Manchester City Brighton met 2-1 om terug te keren naar de Premier League-top en Arsenal kwam na twee doelpunten achter en speelde 2-2 gelijk tegen Chelsea.

De spelers van Manchester United brachten een ontroerend eerbetoon aan Charlton voordat ze in de late wedstrijd op Bramall Lane aftrapten tegen onderste club Sheffield United.

Aanvoerder Bruno Fernandes legde een krans en een foto van de voormalige aanvallende middenvelder werd op een gigantisch scherm getoond, terwijl de fans tijdens de wedstrijd de naam van Charlton scandeerden.

United-manager Erik ten Hag prees de fans voor hun eerbetoon.

“Het was fantastisch”, zei hij tegen Sky Sports. “We moeten onze bijdrage betalen, ons grote afscheid betalen en Bobby Charlton herdenken, want wat hij deed was geweldig.”

“Hij was uitstekend, zowel op het veld als daarbuiten. We wilden Sir Bobby herdenken en ik denk dat we dat op een fatsoenlijke manier hebben gedaan.”

De trage bezoekers gingen tegen de gang van het spel in de 28e minuut op voorsprong toen Scott McTominay de bal op zijn borst controleerde en de benedenhoek vond vanaf twaalf meter afstand.

Maar de voorsprong duurde slechts zes minuten toen Oli McBurnie scoorde vanaf de strafschopstip nadat McTominay de voorzet van James McAtee had afgehandeld.

Ten Hag voerde kort na het uur drie wissels door en schakelde Anthony Martial, Alejandro Garnacho en Christian Eriksen in in een wanhopige zoektocht naar een winnaar.

Maar het was verdediger Diogo Dalot die voor het magische moment zorgde en de wedstrijd in de 77e minuut won met een prima aanval van lange afstand, waardoor United naar de achtste plaats op de ranglijst werd getild.

Eerder betuigde City-manager Pep Guardiola ook zijn medeleven met de dood van Charlton en noemde hem “een grote legende” nadat de kampioen Brighton wist te verslaan.

De overwinning van City was de 21e overwinning op rij in het Etihad in alle competities, waarmee een nieuw record werd gevestigd voor een winnende reeks thuis door een Premier League-club.

Liverpool had het fortuin aan zijn zijde tegen Everton op Anfield, waar Mohamed Salah tweemaal scoorde in een 2-0 overwinning in de Merseyside-derby.

Ashley Young van Everton werd voor rust van het veld gestuurd vanwege twee boekbare overtredingen, terwijl Liverpool-verdediger Ibrahima Konate in de tweede helft aan een tweede gele kaart ontsnapte terwijl de wedstrijd nog steeds doelpuntloos was.