Het Messiloze Miami verpletterde met 5-2 in Atlanta

Inter Miami gaf Lionel Messi rust en leed hun eerste nederlaag sinds de Argentijn zich bij de club voegde, waarbij een 5-2-zege tegen Atlanta United hun hoop op de play-offs op 16 september schaadde.

Messi had de reis naar Atlanta niet gemaakt, na een drukke reeks wedstrijden sinds zijn debuut in Miami eind juli.

Miami-coach Gerardo ‘Tata’ Martino zei na het verlies dat Messi last had van “spiervermoeidheid” en dat het “zeer roekeloos zou zijn geweest om hem dit spel te laten spelen.”

De 36-jarige speelde op 12 september de Argentijnse WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia in La Paz, maar bekeek zijn teamgenoten vanaf de bank.

Zonder Messi vorige week versloeg Miami Sporting Kansas City met 3-2, maar deze keer was het een heel ander verhaal voor Martino’s team.

Miami kwam in de 25e minuut op voorsprong met een voortreffelijk genomen doelpunt van de in vorm zijnde Ecuadoraanse spits Leonardo Campana.

Maar de reactie van Atlanta, zesde in de Eastern Conference, was nadrukkelijk met drie doelpunten in acht minuten.

Een vluchtige kopbal van de Franse middenvelder Tristan Muyumba, die de binnenkant van de paal raakte, werd door de assistent-scheidsrechter als over de lijn beschouwd.

Vijf minuten later kwam Atlanta op voorsprong toen de Braziliaanse vleugelspeler Xande Silva naar de naamlijn dribbelde en zijn terugtrekking door Miami-verdediger Kamal Miller in zijn eigen net werd omgezet.

De verdediging van Miami, zonder voormalig Spaans international linksback Jordi Alba, wankelde en Brooks Lennon voegde in de 44e minuut de derde toe met een zoet schot.

Miami kwam in de 54e minuut weer in de wedstrijd via een Campana-strafschop, maar hoewel ze er een gewoonte van hebben gemaakt om comebacks te maken met Messi, was er deze keer geen sprake van een dergelijke opleving.

Terwijl ze naar voren gingen op zoek naar de gelijkmaker, betrapte Atlanta hen op de counter, waarbij de Griekse spits Giorgos Giakoumakis zijn veertiende doelpunt van het seizoen scoorde, waarmee hij op gelijke hoogte kwam als medetopscorer in de MLS.

Een nieuwe goed uitgewerkte break resulteerde in de vijfde in de 89e minuut, waarbij Saba Lobzhanidze Tyler Wolff opzette om naar huis te schieten.

Miami blijft onderaan de Eastern Conference staan, zes punten achter DC United, die de negende plaats bezet, de laatste play-offplek.