Kamada ontslaat Lazio voor een schokkende overwinning bij kampioen Napoli

Daichi Kamada bezorgde Napoli op 2 september de eerste nederlaag in hun Serie A-titelverdediging met het winnende doelpunt in Lazio’s veelbewogen 2-1-zege in Napels.

De Japanse middenvelder Kamada scoorde zijn eerste doelpunt voor Lazio sinds hij deze zomer in de 52e minuut overkwam van Eintracht Frankfurt en Lazio de eerste punten van het seizoen bezorgde.

Luis Alberto scoorde de opener van Lazio in een verdiende overwinning, waardoor de ploeg van Maurizio Sarri uit de degradatiezone naar de middenmoot kwam.

Lazio had de pech om niet meer te winnen in het Stadio Diego Armando Maradona, omdat ze nog twee doelpunten kregen van Mattia Zaccagni en debutant Matteo Guendouzi, die uitstekend was als invaller in de tweede helft, werd uitgesloten wegens buitenspel.

“Iedereen zette zichzelf op het spel… vanavond hebben we laten zien wat we konden tegen het beste team in de Serie A”, zei Luis Alberto tegen DAZN.

“Het was geen gemakkelijke week voor ons en voor mij en dit briljante optreden heeft ons geholpen een aantal zaken van ons af te schudden.”

Piotr Zielinski kwam vrijwel onmiddellijk na de openingstreffer van Luis Alberto in de 30e minuut op gelijke hoogte voor Napoli, maar de gastheer deed maar heel weinig toen Kamada Lazio op voorsprong zette.

Door de nederlaag voor het team van Rudi Garcia kan AC Milan alleen blijven aan de top van de Serie A dankzij hun derde overwinning op rij, 2-1 op het worstelende Roma op vrijdagavond.

Wat voor Lazio bevredigend is, is dat Roma door de indrukwekkende overwinning in de thuisbasis van de Scudetto-winnaar van vorig seizoen ook in de onderste drie terechtkomt.