Barca en het houtwerk verslaan Real in Texas Clásico

Barca en het houtwerk verslaan Real in Texas ‘Clasico’

Barcelona versloeg Real Madrid met 3-0 in een fel omstreden vriendschappelijke wedstrijd op 29 juli met een vroege aanval van Ousmane Dembélé en late doelpunten van Fermin Lopez en Ferran Torres.

Het resultaat was hard voor de ploeg van Carlo Ancelotti, die vijf keer op het houtwerk trof en volop kansen creëerde. Maar de meer klinische afwerking van de Spaanse kampioen Barcelona bleek het verschil te maken.

Een volgepakt AT&T Stadium, de thuisbasis van de Dallas Cowboys van de NFL, was getuige van een wedstrijd die alle passie en toewijding had van een echte derby, ondanks dat het een warming-up voor het seizoen was.

Het publiek stond al snel op de been toen Oriel Romeu in de vierde minuut de Real-lat rammelde met een donderende drive, maar Barca kreeg al snel feestvieren.

Een knap uitgewerkte vrije trap zag Pedri een diagonale pass in het pad van Dembele glijden, die de bal vakkundig in de verre hoek boorde.

Real kreeg vijf minuten later een geweldige kans om op gelijke hoogte te komen toen Barcelona-verdediger Ronald Araujo in het strafschopgebied handelde, maar Vinicius Junior schoot de penalty tegen de lat.

De actie was non-stop toen Rodrygo vervolgens Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen dwong tot een prima redding van volledige lengte met een vrije trap die richting de bovenhoek vloog.

Het houtwerk ontkende Real opnieuw toen Vinicius de lat raakte en hoewel Jude Bellingham Ter Stegen te slim af was, raakte de kopbal van de middenvelder de paal.

De pech van Real hield aan na rust met Aurelien Tchouameni die tegen de lat knalde terwijl Vinicius vanaf links bleef kwellen en een schot vanuit een krappe hoek net naast schoot.

Er was geen oponthoud van beide kanten, ondanks meerdere wissels, maar de afwerking van Barcelona bleek het verschil te zijn met invaller Fermin Lopez die de 2-0 maakte met een briljante ontploffing van buiten de zestien in de 85e minuut na te zijn opgezet door Sergi Roberto. .

Ongelooflijk genoeg raakte Vinicius, na een schokkende aanloop vanaf links, opnieuw de lat met zijn drive vanuit een krappe hoek en Barca pakte de overwinning in blessuretijd.

Ferran Torres, rende door naar een hoge bal van Lopez, tilde de bal over de oprukkende Courtois en toonde een goed bewustzijn en evenwicht om te draaien en de bal in het lege net te schuiven.